Gardie vistas gaļas rullīši: pildīti ar sieru un bekonu 0
Rojs Puķe, “Skola un ģimene”, AS “Latvijas Mediji”
Gardie vistas gaļas rullīši
Sastāvdaļas (četrām porcijām):
• 2 vistas filejas
• 100 g labi kūstoša siera
• 4 bekona šķēles
• 2 olas
• ½ glāze rīvmaizes
Pagatavošana:
1. Vistas fileju noskalo un apžāvē. Katru fileju sagriež šķērsām divās daļās, lai veidojas karbonādes. Tad katru fileju izklapē.
2. Vienā bļodā sakuļ ar dakšiņu olas, otrā bļodā ieber rīvmaizi.
3. Sieru sagriež astoņās šķēlēs.
4. Vistas filejas izklāj uz darba virsmas. Uz katras filejas kārto pa divām siera šķēlēm un pa vienai gaļas šķēlei. Sākot ar biezāko galu, satin ruletē. Ruleti iemērc olā, tad rīvmaizē, vēlreiz olā un vēlreiz rīvmaizē. Atkārto ar visām filejām.
5. Cep uzkarsētā pannā vai cepeškrāsnī, līdz veidojas zeltaina garoziņa.
6. Pasniedz ar kartupeļiem un dārzeņu salātiem.