Gardie kuskusa salāti ar īpašu mērcīti: garšīgām, sātīgām un ātrām vakariņām 5
Šiem salātiem var pievienot arī citus dārzeņus pēc jūsu pašu gaumes un ģimenes “mīļākajiem” dārzeņiem – arī tomātus, gurķus un citus dārzeņus. Kreftīgākai garšai – var pievienot arī smalki sagrieztus sīpolus. Šajā receptē ir paprika un selerija – tiem, kam negaršo, var tos nomainīt uz citiem dārzeņiem, pamatsastāvā ir kuskuss, kas sajaukts ar īpašu, mājās pagatavotu, mērcīti.
Ļoti garšīgi salāti vakariņām, kad negribas vairs neko cept un šmorēt, bet gribas garšīgi paēst.
Kuskusa salāti ar gardu mērcīti, papriku un seleriju
Sastāvdaļas:
1 glāze kuskusa
2 glāzes ūdens
Sāls un pipari – pēc garšas
2 kātiņi selerijas
Sarkanā paprika – 1 vidēja
1 ēdamkarote citrona sulas
Augu eļļa – 3 ēdamkarotes
Sinepes – 1 ēdamkarote
Zaļumi (dilles, lociņi, pētersīļi) – dekorēšanai
Pagatavošana:
Uzlieciet vārīties ūdeni, atcerieties, ka ūdenim ir jābūt tieši divas reizes vairāk kā kuskusam. Kamēr vārās ūdens, ķerieties pie salātu gatavošanas.
Trauciņā ielejiet augu eļļu (var izmantot arī olīveļļu), sajauciet ar izspiestu citrona sulu, sinepēm, pievienojiet sāli un piparus. Kārtīgi samaisiet. Nolieciet uz dažām minūtēm “atpūsties” ledusskapī.
Verdošā ūdenī ieberiet kuskusu un katliņā ar vāku uz lēnas uguns vāriet apmēram 15 minūtes. Noņemiet no plīts. Vāciņu nenoņemiet, ļaujiet vēl 5 minūtes tam ievilkties.
Pēc tam pārlieciet kuskusu salātu traukā un ļaujiet tam atdzist.
Šaurās strēmelītēs sagriezties seleriju un papriku. Pievienojiet tos kuskusam. Pievienojiet mērci un kārtīgi sajauciet. Pirms pasniegšanas dekorējiet ar sasmalcinātiem zaļumiem!
Labu apetīti!