Gardi! Vitamīnu bumba no Ingmāra Ladiga receptēm 0
Lapu kāpostu uzkoda ar medu un graudiem – vēl viena recepte, ko man iemācījis garšu pavēlnieks Ingmārs Ladigs. Nomazgāju un noplūcu no kāta lapu kāposta lapas, viegli izkarsēju sviestā, lieku kaltēties cepeškrāsnī 120 grādos apmēram 20 minūtes, līdz tās kļūst kraukšķīgas. Karstā eļļā iemetu sauju griķu, pēc mirkļa ar putu karoti tos lieku uz salvetes dzesēties. Kārtoju uz šķīvja lapu kāposta kraukšķus, cidoniju sīrupā mērcēta svaiga bumbiera gabaliņus un sakulta biezpiena pikučus. Pārberu ar taukšķētiem griķiem, ziedputekšņiem un dzērvenēm, pārleju ar medu. Gardi gan!