Gardi našķi no īpašo produktu plaukta 0
Jau vairāk nekā trīs gadus vienā no Rīgas centra šķērsielām mitinās neliela, ilgi lolota ceptuve, kur tiek radīti kārumi no īpašākām izejvielām kā ierasts. “Tīrā maize” gatavo produktus cilvēkiem ar glutēna nepanesamību, kā arī produktus bez olu un piena klātbūtnes.
Lai arī “Tīrā maize” cepumi galvenokārt paredzēti cilvēkiem ar īpašu diētu, liels darbs ir ieguldīts, lai tie garšas un izskatā ziņā līdzinātos klasiskajiem cepumiem. Laika gaitā receptes ir mainītas un pielāgotas. Ne viena vien diena pagājusi, mainot izejvielu proporcijas, lai sasniegtu ideālu rezultātu.
Lai arī liekas, ka tas nav nekas īpašs – uzcept cepumus no citiem miltiem, realitāte tomēr atšķiras. Glutēns jeb lipeklis, kas ir kviešu, miežu un rudzu sastāvā, produktam piedod elastību, mīkstumu un gaisīgumu. Tāpēc bieži vien gadās, ka bezglutēna konditorejas izstrādājumi ir stingrāki, drupenāki un sausāki kā ierasts. Liels izpētes darbs ieguldīts, lai panāktu, ka cepumiem ir pietiekoši ilgs derīguma termiņš, kā arī nezūd labās garšas īpašības.
Vieni no pieprasītākajiem “Tīrā maize” produktiem ir Austiņcepumi ar kokosa skaidiņām un Kanēļa mēlītes, kas daudziem atgādina bērnības saldākos mirkļus.
Droši var teikt, ka Ģertrūdes ielas mājīgajās telpās top gardākā bezglutēna maize Latvijā, jo tiek nogādāta gala patērētājam jau nākamajā dienā pēc cepšanas, neizmantojot vakuuma iepakojumus vai CO2 gāzi.
Tā kā uzņēmums vēl ir neliels, visu produktu gatavošana ir roku darbs, kas veikts ar īpašu uzmanību, atbildību un mīlestību.
Uzņēmuma saimnieces netur sveci zem pūra un dalās bezglutēna gatavošanas noslēpumos, rīkojot kopīgus seminārus ar veģetārā uztura skolu “Vegus”, kā arī privātas meistarklases gan pieaugušajiem, gan bērniem.
Rīdziniekiem ir iespēja “Tīrā maize” gardos cepumus iegādāties veikalos “Lāči”, “Būņas”, Svaigi.lv, kā arī piegādes visā Latvijā veic Pievedums.lv un Nuko.lv.
Sekojiet līdzi “Tīrā maize” aktualitātēm:
https://www.facebook.com/tiramaize/
www.tiramaize.lv