Gardi! Kolrābis ar ķimeņu eļļu un dzērvenēm 1
Vēl viena burvīga recepte, ko man iemācījis garšu pavēlnieks Ingmārs Ladigs. Sagriežu nelielu kolrābi plānās sloksnēs un pārklāju tās ar nomizota citrona šķēlēm. Uzkarsēju katliņā ūdeni, piemetu šķipsniņu sāls un cukura, leju uz kolrābja sloksnēm, ļauju minūtes desmit ievilkties, tad nokāšu. Ar karotīti izgriežu no nomizota ābola bumbiņas, pārleju tās ar ābolu sulu un viegli izkarsēju. Lieku bumbiņas pārlocītās kolrābja sloksnēs un kārtoju uz šķīvja. Izkarsēju katliņā ķimenes, lai tām atraisās smarža, pārleju ar olīveļļu, ļauju ievilkties. Apslaku kolrābju sloksnes ar šo eļļu, dekorēju ar dzērvenēm. Veselīgi un gardi!