Foto – Aija Geida

Gardi cepumiņi “Maigie persiki” 0

Sastāvdaļas mīklai – 250 g kviešu miltu, 70 g mīksta sviesta, 100 g brūnā cukura, ēdamkarote vaniļas cukura, 3 ēdamkarotes skābā krējuma, 1,5 tējkarotes cepamā pulvera.

Reklāma
Reklāma
Dabiski palīgi asinsspiediena kontrolei: 5 sēklas, ka noteikti jāiekļauj uzturā
Kokteilis
Guntara Rača neatzītie bērni beidzot satikušies! Publicēts kopīgs foto ar sirsnīgu vēstījumu 24
Kokteilis
Laimīgais datums 22.02. – šīm 4 zodiaka zīmēm tā solās būt īpaši veiksmīga diena
Lasīt citas ziņas

Pildījumam – 200 g vārīta iebiezinātā piena ar cukuru, 15–20 mandeles.

Dekorēšanai – 50 g burkānu sulas, 50 g dzērveņu vai ķiršu sulas, 70 g brūnā cukura.

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vispirms gatavo mīklu – sajauc cukuru ar mīkstu sviestu, pievieno skābo krējumu un samaisa. Atsevišķā bļodā kviešu miltus sajauc ar cepamo pulveri, savieno visas mīklas sastāvdaļas, izmīca. Mīklai jābūt elastīgai un mīkstai. No tās veido valrieksta lieluma bumbiņas, kam vienu sānu nedaudz saplacina. Liek uz cepamās plāts ar centimetra atstarpi un cep +180 °C aptuveni 20 minūtes. Kad cepumi atdzisuši, katrai pusītei ar nazi nedaudz izgrebj viduci, lai ir vieta pildījumam. Daļā cepumu ieziež vārīto iebiezināto pienu un vidū ievieto mandeli. Citos liek nedaudz mazāk pildījuma, lai tas aizņem ¾. Abas pusītes saliek kopā.

Ar konditorejas otiņu uz cepuma vispirms uzziež burkānu sulu, tad – dzērveņu vai ķiršu sulu un apbārsta ar brūno cukuru. Cepumi izskatās kā nogatavojušies maigi persiki. Dzērveņu sula, ar ko tie piesūcināti, lieliski sader ar saldo pildījumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.