Gardēžu ēdiens: “slinkie” pildītie kartupeļi ar sieru un āboliem 2
Pildīti kartupeļi! Tikai retais no tāda gardēdiena gribēs atteikties. Daudzi gan bažījās, ka tos pagatavot ir ilgi un sarežģīti. Tomēr tā ir ne vienmēr! Lūk, recepte “slinkajiem” pildītajiem kartupeļiem.
Sastāvdaļas:
- 8 gabali vidēja izmēra kartupeļi
- 3 gabali skābo āboli
- 1 liels sīpols
- 100 grami rīvēta siera
- Garšvielas – sāls, pipari u.c.
- Piciņa sviesta
Pagatavošana:
Kartupeļus ar mizu novāra, atdzesē un nomizo, ar tējkaroti izgrebj vidiņu.
Ābolus un sīpolus sasmalcina, sajauc ar garšvielām un kausētu sviestu.
Pildījumu liek izdobtajos kartupeļos, virsū kaisa sarīvētu sieru, liek ietaukotā vai ar cepampapīru izklātā cepamajā traukā un cep cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes.
Labu apetīti!