Saldējuma dzimtene ir Itālija 0

Leģendām apvīts ir arī stāsts par saldējuma dzimteni. Kā norāda Rimi gardēžu šefpavārs Normunds Baranovskis, lai gan Itālija ir valsts, kas visā pasaulē pazīstama ar slaveno gelato, saldējums pirmo reizi tika pagatavots Ķīnā. “Tiek uzskatīts, ka pirmais saldējums pagatavots, sasaldējot rīsu un piena maisījumu. Uz Itāliju, kur šobrīd tas ir viens no iecienītākajiem desertiem, saldējuma gatavošanas mākslu 13. gadsimtā atvedis tirgonis un ceļotājs Marko Polo. Tādēļ Itālijā ir ļoti bagātas saldējuma gatavošanas tradīcijas,” komentē šefpavārs.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.