Gardēži atspēko piecus mītus par saldējumu 0
Saldējumam ir zema uzturvērtība
Lai gan saldējums jau izsenis ir bijis viens no iecienītākajiem desertiem, vasaras periodā mēdzam to baudīt krietni biežāk, nemaz neaizdomājoties par nostāstiem un mītiem, kas apvij šo atvēsinošo gardumu. Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis un uztura speciāliste Inga Pūce apkopojuši maldīgus apgalvojumus par saldējumu un skaidro, kādēļ tie neatbilst patiesībai.
“Lai gan saldējums nav tik veselīgs kā porcija svaigu dārzeņu, tomēr tā sastāvā ir uzturvielas, kas cilvēka organismam ir ļoti nepieciešamas. Nobaudot tikai pus bumbiņu piena saldējuma, uzņemam 10% no dienā nepieciešamā kalcija un fosfora daudzuma. Turklāt saldējums lielākoties nesatur tik daudz cukura kā citi tradicionālie deserti, tādēļ tas ir viens no labākajiem našķiem, ko izvēlēties,” skaidro Rimi gardēde, uztura speciāliste Inga Pūce.