Gardas un skaistas ikru maizītes svētku galdam 0
Sastāvdaļas – maize (pēc vēlmēm – baltmaize vai rudzu maize), sarkanie ikri, sviests, citrons, dilles, pētersīļi.
Pagatavošana.
No maizes šķēlītēm veido figūriņas – sirsniņas, aplīšus, trīsstūrīšus vai zvaigznītes –, izmantojot cepumu spiežamās formiņas.
Maizes šķēlītes pārsmērē ar sviestu, arī sānus.
Šķēlīšu sānus iemērc smalki sagrieztās dillēs, lai veidojas zaļa maliņa.
Uz apsmērētajām maizītēm liek ikrus.
Maizītes kārto uz šķīvja un rotā ar pētersīļa lapiņu un mazu citrona šķēlīti. Apkārt maliņām veido rakstiņu no mīksta sviesta.