Gardās siera bumbas 0
Bumbiņām:
400 g rikotas siera
1 glāze gouda siers
1 glāze mozarellas siera
1 glāze miltu
3 olas
2 glāzes rīvmaizes
augu eļļa pēc vajadzības
Mērcei:
0,3 glāzes dižonas sinepju
2 ēdamkarotes sinepju
2 ēdamkarotes balzametiķa
1 ēdamkarote medus
Samaisa sierus vienmērīgā masā. Ņem aptuveni 1 ēdamkaroti masas, izveido bumbiņu. Liek traukā, kas izklāta ar pergamentu. Veic to ar visu siera masu. Ieliek trauku saldētavā uz 30 minūtēm.
Izņem bumbiņas no saldētavas, apviļā miltos, pēc tam liek sakultās olās un apviļā rīvmaizē (tai var pielikt sāli). Atkal liek bumbiņas traukā un saldētavā.
Katlā uzkarsē eļļu līdz 180 grādiem (tik daudz, lai ieliktās bumbiņas neskartu katla dibenu).
Uzmanīgi liek bumbiņas karstajā eļļā, pa vairākām. Gatavo 2-3 minūtes. Gatavās bumbiņas izliek uz papīra. Var apsālīt.