Mājas kotletes vecmāmiņas gaumē 0

Nepieciešams

Maltā gaļa (liellopa gaļa+cūkgaļa) 500-600 g,
Sīpoli 1 gab.
Ola 1 gab.
Baltmaize (bez garoziņas) 100-150 g,
Piens 150 ml
Milti 5-7 ēdamkarotes
Saldkrējuma sviests 2-3 ēdamkarotes
Augu eļļa 2-3 ēdamkarotes
Sāls
Svaigi malti pipari

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Lasīt citas ziņas

Baltmaizi sagriež prāvos gabaliņos, liek bļodiņā un pārlej ar pienu.

Sīpolu notīra un sasmalcina.

Pannā sasilda sviestu kopā ar eļļu, liek tajā sīpolus, pievieno nedaudz sāls un apcep.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sīpolus cep, līdz tie kļūst mīksti, uz vidējas vai mazas uguns, laiku pa laikam apmaisot.

Olas baltumu atdala no dzeltenuma.

Citā bļodiņā ieliek malto gaļu.

Pievieno no piena izņemtu, nospiestu baltmaizi, ceptus sīpolus (kopā ar eļļu, kurā tie cepās), olas dzeltenumu, sāli un svaigi samaltus piparus.

Masu kārtīgi izmaisa ar rokām un padauza, metot bļodiņā.

Padoms. Malto gaļu “mētā”, lai no tās izietu lielais gaiss. Tas padara maltās gaļas konsistenci vienmērīgāku un viendabīgāku, kotletes veidojot un cepot nezaudē formu.

Olas baltumu sakuļ ar mikseri stingrās putās tā, lai, apgriežot bļodiņu otrādi, olbaltums no tās nekristu ārā.

Padoms. Bļodiņai, kurā tiek kults olbaltums, jābūt tīrai, bez tauku pēdām, citādi olbaltums nesakulsies.

Olbaltumu pievieno kotlešu masai.

Masu labi izmaisa.

No maltās gaļas masas izveido kotletes un apvārta miltos.

Padoms. Kotletes var apviļāt arī rīvmaizē (blenderī sasmalcinātā baltmaizē bez garoziņas) vai panēšanas grauzdiņos.

Pannā sakarsē saldkrējuma sviestu kopā ar eļļu.

Kotletes (pirms tam notraucot liekos miltus, lai nepiedegtu) liek pannā un cep, līdz tās kļūst viegli brūnas.

Ielej pannā ar kotletēm nedaudz ūdens un sautē līdz gatavībai zem vāka.

Padoms. Kotletes var cept līdz gatavībai arī cepeškrāsnī. “Sajā gadījumā kotletes kārto uz cepampannas (var pievienot gabaliņu sviesta) un cep iepriekš līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 15-20 minūtes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.