Gardāko kotlešu pavārgrāmata. 10 receptes tavām interneta grāmatzīmēm! 0
Kotletes ar mērcīti kā piedeva makaroniem
Aiga Zvejniece, Dailes teātra kafejnīcas šefpavāre: Teicienu, ka kurpnieks parasti ir bez kurpēm, līdzībās droši var attiecināt uz pavāriem. Kad pārnāku mājās, parasti ir vēls un esmu nogurusi, tāpēc pie plīts gribas stāvēt iespējami īsu brīdi. Pēdējā laikā mana ģimene vakariņās iecienījusi spageti ar gaļas bumbiņām saldā krējuma mērcē.
Pagatavoju kotlešu masu, vienādās daļās ņemot cūkas un liellopu gaļu, bet sīpolus un ķiplokus pirms pievienošanas masai viegli apcepot (tad tie zaudē sīvo garšu). Uztaisu mazas frikadelītes un cepu, līdz kļūst zeltaini brūnas. Pēc tam pievienoju saldo krējumu, ēdamkaroti krievu sinepju un nedaudz sojas mērces. Iztieku bez sāls, jo sojas mērce ir pikanta un arī kotlešu masai lieku klāt sāli un maltus melnos piparus. Servējot spageti lieku aplītī, bet viducī – gaļas bumbiņas saldā krējuma mērcē. Tas manam dēlam patlaban ir ēdienu augšgalā.