Foto – VKUSLANDIA/SHUTTERSTOCK

Gardākās bietes aukstajai zupai. Pārbauda un iesaka “Praktiskais Latvietis” 0

Sākumā varētu domāt, kas tur atšķirīgs – visas bietes marinē vienādi, izmantojot sāli, cukuru un etiķi, bet, kad nogaršo 5–6 ražotāju produkciju, tā stipri atšķiras. Tāpēc šoreiz meklējam marinētās bietes, kas ideāli iederētos aukstajā zupā.

Reklāma
Reklāma
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
Lasīt citas ziņas

Bietes ir viena no spēcīgākajām un stiprākajām klasiskās aukstās zupas sastāvdaļām (ja vien nepievieno žāvētu desu), tāpēc tās būtiski ietekmē šā ēdiena garšu. Testējot pēc vienas un tās pašas receptes pagatavojām piecas aukstās zupas no dažādu ražotāju marinētajām bietēm. Dažas izdevās stipri skābas, citas bija koši sārtas un patīkami skābenas, vēl kādas – pavisam blāvas un neitrālas (sk. tabulu). Interesants atklājums bija ābolu sulā konservētas bietes. Pēc to pagaršošanas nāca atklāsme, ka etiķskābei ir kāda nevēlama īpašība – tā nomāc produkta dabisko garšu un piešķir tam izteiktu skābumu. Savukārt ābolu sula izceļ bietes garšu, padara produktu aromātisku un saldskābu. No šīm bietēm iznāca visgardākā zupa, turklāt varēja sagaršot citus produktus – gurķus un olas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.