Gardais svētku našķis ar piparkūkām 0
Sastāvdaļas (1 porcijai) – 100 g piparkūku, 30 g sviesta, 30 g Rīgas melnā balzama ar ķiršu garšu, 100 g saldētu smiltsērkšķu, cukurs, kukurūzas ciete, 100 g biezpiena, 30 g saldā krējuma, vanilīns, saldējums.
Pagatavošana.
Piparkūkas sablendē, pievienojot nedaudz izkausēta sviesta un Rīgas melnā balzama ar ķiršu garšu. Biezpienu sakuļ ar saldo krējumu, pievienojot cukuru un vanilīnu. Saldētus smiltsērkšķus savāra kopā ar cukuru, iebiezina ar kukurūzas cieti. Deserta traukā vai uz sniegpārslas, kas izgriezta no cepamā papīra (kā attēlā), liek sablendētās piparkūkas, tām pāri – biezpiena un saldā krējuma masu, trešajā kārtā – savārītos smiltsēršķus, virsū – saldējuma bumbu.
Recepti piedāvā šefpavārs Andrejs Terentjevs.