Gardais brokastu kartupeļu plācenis ar zaļumiem un sieru 7
Šī ēdiena recepte izcili iederēsies gardām brokastīm, bet, ja vēlas – arī vakariņām. Šis ēdiens ir sātīgs, aromātisks un ļoti viegli pagatavojams. Receptē ir minēti zaļumi, taču, ja jums tie negaršo, vienkārši izslēdziet no receptes tos zaļumus, kas jums neiet pie sirds.
Ieteikums: sieru ieteicams izvēlēties labi kūstošu, bet kartupeļus – dzeltenā krāsā!
Gardais brokastu kartupeļu plācenis ar zaļumiem un sieru
Sastāvdaļas (2 porcijām):
Kartupeļi (vidēji) – 2 gab.
Sāls – pēc garšas
Šķipsniņa melno piparu (maltu)
Olīveļļa cepšanai
Siers – aptuveni 100 grami
Zaļumi (pētersīļi, dilles, baziliks vai citi) – daudzums pēc vēlēšanās
Pagatavošana:
Nomizo kartupeļus, nomazgā un sarīvē uz rupjās rīves. Masu liek bļodā, pievieno sāli, piparus, sarīvētu sieru un smalki sagrieztus zaļumus.
Pannā uzkarsē augu eļļu un ar karoti pa visu pannu izkārto sarīvēto kartupeļu masu, mazliet to piespiežot tā, lai sanāk vidēja izmēra “pankūka”.
Cep uz vidēji lielas uguns vidēji 3 minūtes no katras puses, līdz abas puses ir brūnas. Nepiededzina!
Kartupeļu plāceni pasniedz ar krējumu un lociņiem. Ja vēlas – kopā ar dārzeņu salātiem!
Labu apetīti!