Garda uzkoda piknikam brīvā dabā – šefpavāra Artūra Taškāna recepte! 0
Kad vasara klāt, aktuāla kļūst brīvā laika pavadīšana svaigā gaisā – dārza ballītes un pikniki brīvā dabā ir viens no veidiem, kā pavadīt brīvdienas kopā ar draugiem un ģimeni. Viena no būtiskākajām šādu pasākumu sastāvdaļām ir garda maltīte – ko pagatavot, lai pārsteigtu savus mīļos un palutinātu viņu garšas kārpiņas? Bloga “Mākoņoga” autore Linda Ķuze un šefpavārs Artūrs Taškāns ir sagatavojuši gardus pārsteigumus, kas palīdzēs iepriecināt draugus!
Romiešu lapu tako ar krabja gaļu un pašu gatavotu majonēzi
Sastāvdaļas
1 romiešu salātu galviņa;
~700 ml augu eļļas;
2 ēd.k. baltvīna etiķa;
2 avokado;
5 olu dzeltenumi;
buntīte svaiga koriandra (kinzas);
1 laims;
170 g krabju gaļas (svaigas vai konservētas);
1 svaigs čili pipars;
citronu verbenas lapas;
sāls un pipari.
Pagatavošana.
Vispirms pagatavo majonēzi! Blenderī ielej augu eļļu, 2 ĒK baltvīna etiķa, pievieno klāt 5 olu dzeltenumus, sāli un piparus. Sagriez laimu uz pusēm, sarīvē vienas puses miziņu un pievieno klāt un izspied laima sulu. Visu sablenderē, līdz izveidojas bieza, balta masa.
Tad pagatavo tako pildījumu – sagriez krabju gaļu, čili piparu un koriandru. Tam visam pievieno klāt arī avokado mīkstumu, kas izgrebts un sagriezts gabaliņos, tad pievieno klāt pašu gatavoto majonēzi un visu kārtīgi samaisi.
Visbeidzot nomazgā un nosusini romiešu salātu lapas, sakārto tās uz šķīvja un liec pildījumu uz tām. Dekorē ar citronu verbenas lapām.
Skaties video!