Garda un skaista uzkoda no zemenēm – rūķīši 0
Lai gan rūķi vairāk ir Ziemassvētku simbols, pagatavoti no zemenēm, tie ir vasarīgi krāšņi. 25 rūķiem vajadzēs 1 kg zemeņu, 100 ml saldā krējuma, tējkaroti pūdercukura un mazos šokolādes dekorus actiņām. Zemenēm noņem kauslapiņas un taisni nogriež resnāko galu. Katru ogu pārgriež horizontāli uz pusēm. Visām noņem cepurītes. Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru stingrās putās un ar kulinārijas šļirci katrai zemenei uzspiež rozīti. Liek virsū cepurīti un ar mazu irbulīti galā uzliek putukrējuma bumbulīti, savukārt vēderam – divas pogas. Šokolādes dekori būs acis.
!!! Ja rūķus sagatavo iepriekš, saldajam krējumam pirms putošanas noteikti jāpievieno putukrējuma stindzinātājs (nopērkams lielveikalos), citādi tas siltumā ātri atsulosies un rūķi sagāzīsies.
PADOMS
Lai zemeņu dekori izdotos skaisti, svarīgi izvēlēties apaļas un simetriskas ogas, tāpēc jāpērk pusotras reizes lielāks daudzums, jo katra trešā zemene parasti tiek izbrāķēta.