Garda recepte no svētkos neapēstām piparkūkām 0
Nereti pēc Ziemassvētkiem pāri paliek iemīļotie kārumi – piparkūkas. Ko ar tām iesākt? Pagatavot aktuālās Cake pops jeb kūciņas uz kociņa – viegli pagatavojamu gardumu, kas ideāli piemērots gan ikdienai, gan svētku ballītēm.
Sastāvdaļas mīklai
1/2 paciņa šokolādes kēksa maisījuma
70 g augu eļļas
90 ml ūdens
150 g piparkūku
160 g svaigā siera
40 g sviesta
20 g pūdercukura
1 tējk. vaniļas ekstrakta
Šokolādes glazūrai
200 g tumšās šokolādes
40 g sviesta
Pagatavošana.
1. Pusi šokolādes kēksa maisījuma paciņas satura sajauc ar augu eļļu un ūdeni, mīklu ielej ietaukotā veidnē un gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 25–30 min.
2. Pagatavoto kēksu atdzesē, sīki sadrupina un sajauc ar blenderī samaltām piparkūkām.
3. Lielā bļodā ar mikseri sakuļ svaigo sieru, sviestu, vaniļas ekstraktu un pūdercukuru. Maisījumā ar rokām iemīca piparkūku un kēksa drupačas.
4. No pagatavotās mīklas veido 27 līdzīga izmēra bumbiņas.
5. Karsta ūdens peldē izkausētā šokolādē iemērc koka vai plastmasas irbulīšu galiņus, tos sadur bumbiņās, bumbiņas atdzesē saldētavā 20 min.
6. Izkausētajai šokolādei pievieno glazūrai paredzēto sviestu, bļodiņu atkārtoti liek karsta ūdens peldē un kausē, līdz izveidojusies viendabīga masa.
7. Uz kociņiem nostiprinātās kēksa bumbiņas pa vienai mērc šokolādes glazūrā, lieko šokolādi notecina un irbulīšus nostiprina vertikāli.
Recepti piedāvā AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties”