Foto-Studio ART/Shutterstock

Garda kokteiļa pagatavošanas padomiņi + 2 receptes 0

Autors: Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Veselam
Kā tad ir pareizi ēst hurmas – ar vai bez mizas? Uztura speciālistiem ir kategoriska atbilde
Lasīt citas ziņas

Kokteilis var ne tikai atvēsināt (jo tam pievieno ledu vai saldējumu), bet arī remdina izsalkumu. Tas ir lielisks launaga vai vakariņu sabiedrotais. Galvenais – nesteigties, kokteili baudot!

• Ja gatavo kokteiļus ar sasmalcinātu ledu, tad ledum jābūt 2/3 no kopīgās masas.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Kokteiļiem ar ledu pasniedz divus salmiņus – gadījumam, ja viens aizsprūst.

• Kokteiļu glāzi var dekorēt gan ar ēdamām lietām (apelsīna šķēlīti, citrona mizas spirāli, zemeni), gan neēdamām (dažādiem ziediem, dekoratīvajiem lietussardziņiem).

• Dekorējums nedrīkst tecēt, tam jābūt stabilam.

• Ar mikseri sakults kokteilis būs gaisīgāks, blenderī gatavots – biezs un tumīgs.

• Ja saldējuma kokteili gatavo no saldējuma un svaigām ogām, ieteicams pieliet glāzi auksta piena vai ogu sulas, lai kokteilis nav jāēd ar karoti.

• Ja saldējuma kokteilis tiek gatavots no sulām, labāka būs biezsula.

• Ja gribas kokteili biezāku, pievieno banānu.

Zemeņu brīnums
• 1 glāze meža zemeņu (der arī dārza – pēc iespējas saldākas)
• pusglāze piena
• 1 ēdamkarote maltu mandeļu (vēlams grauzdētu)
• 1 ēdamkarote cukura un vaniļas (1:1)
• citrona sula

Visu sablendē.

Klasiskais kokteilis
• 200 g saldējuma
• 0,5 l biezas plūmju sulas
• 2 banāni (pēc vēlēšanās)

Sablendē un pasniedz.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.