Garda kokteiļa pagatavošanas padomiņi + 2 receptes 0
Autors: Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Kokteilis var ne tikai atvēsināt (jo tam pievieno ledu vai saldējumu), bet arī remdina izsalkumu. Tas ir lielisks launaga vai vakariņu sabiedrotais. Galvenais – nesteigties, kokteili baudot!
• Ja gatavo kokteiļus ar sasmalcinātu ledu, tad ledum jābūt 2/3 no kopīgās masas.
• Kokteiļiem ar ledu pasniedz divus salmiņus – gadījumam, ja viens aizsprūst.
• Kokteiļu glāzi var dekorēt gan ar ēdamām lietām (apelsīna šķēlīti, citrona mizas spirāli, zemeni), gan neēdamām (dažādiem ziediem, dekoratīvajiem lietussardziņiem).
• Dekorējums nedrīkst tecēt, tam jābūt stabilam.
• Ar mikseri sakults kokteilis būs gaisīgāks, blenderī gatavots – biezs un tumīgs.
• Ja saldējuma kokteili gatavo no saldējuma un svaigām ogām, ieteicams pieliet glāzi auksta piena vai ogu sulas, lai kokteilis nav jāēd ar karoti.
• Ja saldējuma kokteilis tiek gatavots no sulām, labāka būs biezsula.
• Ja gribas kokteili biezāku, pievieno banānu.
Zemeņu brīnums
• 1 glāze meža zemeņu (der arī dārza – pēc iespējas saldākas)
• pusglāze piena
• 1 ēdamkarote maltu mandeļu (vēlams grauzdētu)
• 1 ēdamkarote cukura un vaniļas (1:1)
• citrona sula
Visu sablendē.
Klasiskais kokteilis
• 200 g saldējuma
• 0,5 l biezas plūmju sulas
• 2 banāni (pēc vēlēšanās)
Sablendē un pasniedz.