
Gardā ievārījuma kūka 1
Un vēl no manas vecmāmiņas recepšu pūra nāk arī gardā ievārījuma kūka. Kūka ir viegli pagatavojama pat, ja nekad iepriekš kūkas nav ceptas.
Gardā ievārījuma kūka

Sastāvdaļas:
1 glāze ievārījuma
3 ēdk. cukura
1 ēdk. soda
2 olas
1 glāze krējuma vai kefīra
2-3 glāzes miltu
Pēc vēlēšanās var pievienot riekstus, marmelādi vai svaigas ogas.

Kā gatavot?
Ievārījum, cukuru un sodu samaisa. Atstāj 40-50 min. uzbriest. Tad pievieno olas, krējumu vai kefīru, samaisa, pakāpeniski pievieno miltus. Mīklai jāsanāk mazliet biezākai nekā pankūku mīkla.

Lej ietaukotā cepamformā un cep 180 grādos 40 minūtes.

Iesūtīja Inga J.