Foto – Aija Geida

Gan krāšņi, gan gardi burkānu ēdieni 0

Burkāns ir brīnišķīgs un universāls dārzenis, jo no tā var pagatavot gan lieliskus sāļos, gan neparastus saldos ēdienus. Krāsainais dārzenis padara kārdinošu ikvienu ēdienu, kam tiek pievienots. Piedāvājam dažas receptes, lai garšīgi nosvinētu burkānu talku.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Vēzis – Kamambērs, Svari – Gouda: noskaidro, kurš siers atbilst tavai zodiaka zīmei
Kristaps Strūbergs ir atrasts; nogādāts speciālistu rokās 19
Zinātnieki noteikuši maksimālo vecumu, līdz kuram var nodzīvot cilvēks
Lasīt citas ziņas

Sacepums ar sviesta pupiņām
 (24 cm diametra veidne)

• 500 g burkānu

• 300 g sviesta pupiņu

• 3 olas

• 100 g Holandes siera

• 200 ml piena

• 150 ml saldā krējuma

• 2 ķiploka daiviņas

• Liels sīpols

• ½ tējkarotes sāls

• Naža gals maltu melno piparu

Burkānus novāra un sagriež salmiņos. Sviesta pupiņas novāra sālsūdenī, nokāš un apcep uz pannas. Sīpolu sakapā un apcep. Ķiploka daiviņas sīki sasmalcina.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gatavo mērci. Katliņā ielej pienu un saldo krējumu, uzvāra, pievieno apceptos sīpolus un sakapātās ķiploka daiviņas. Sajauc, atdzesē un pievieno rīvētu sieru un olas, vēlreiz samaisa.

Cepamo veidni ieziež ar taukvielu un liek kārtām burkānus, sviesta pupiņas un nedaudz krējuma un siera mērces, pēc tam atkal burkānus, pupiņas un mērci, kamēr visas sastāvdaļas izmantotas. Uzlej mērci un cep +150…+160 °C aptuveni 40–50 minūtes, līdz sacepums ir zeltaini brūns. Pasniedz ar rīsiem un svaigiem salātiem.

Foto – Aija Geida

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.