Galisijas pīrāgs ar astoņkāji 0
Pagatavošana
Lielā bļodā sajukt olas, sāli, olīveļļu un pienu. Tad pakāpeniski pievienot miltus un iejaukt mīklu. Miklai jābūt elastīgai un pietiekami mitrai. Atlikt mīklu nostāvēties, kamēr vāra astoņkājus un gatavo pildījumu.
Katlā ieliet ūdeni, pievienot lauru lapas. Uzvārīt. Astoņkāji (Astoņkāji var aizvietot ar kalmāru vai jūras velnu) paņemt aiz taustekļa un ievietot vārošā ūdenī. Vārīt astoņkājus vadoties pēc aprēķina – 500g lielu astoņkāji vāra 30 minūtes. Attiecīgi, ja astoņkāji sver 250g, tad vāra 15 minūtes. Tuvāk vārīšanās beigām peivieno sāli. Astoņkāji izņemt no ūdens, atdzesēt un sagriezt mazākos gabaliņos.
Pa to laiku sīpolus smalki sakapāt un apcept pannā līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot smalki sagrieztus tomātus un cept vēl 5 minūtes.
Pievienot sagrieztu papriku un sagrieztus astoņkājus, cept vēl 10-15 minūtes. Atdzesēt.
Miklu sadalīt 2 daļās – 1/3 un 2/3. Lielāko mīklas daļu izrullēt uz darba virsmas un ieklāt formā tā, lai mīkla pārkarās pāri formas malām. Uz mīklas izkārtot pildījumu un apsegt ar otru mīklas daļu. Liekās malas nogriezt un kārtīgi nostirpināt pīrāga malas.
Pīrāgu apsmērēt ar eļļu un cept iepriekš līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes, kamēr pīrāgs kļūst zeltains.
Pirms pasniegšanas pīrāgu vēlams mazliet atdzesēt, lai to būtu vieglāk sagriezt.
Recepti piedāvā: