Gaļas rullītis ar kartupeļu čiekuriem 1
Autors: “Praktiski.lv”
Sastāvdaļas (3 porcijām)
300 g cūkas karbonādes
pildījumam – 6 žāvētas plūmes
3 žāvētas aprikozes
žāvēta cūkas krūtiņa
eļļa cepšanai
burkāni
sīpoli
kartupeļi
salātiem – svaigi kāposti, burkāni un āboli.
Pagatavošana
Gaļu sagriež trīs šķēlēs, katrā liek strēmelītēs sagrieztas divas žāvētas plūmes un vienu žāvētu aprikozi, kā arī pāris strēmelītes žāvētas cūkas krūtiņas. Plūmes un aprikozes iepriekš nemērcē, jo cepot žāvētie augļi ēdienam piešķir pikantu garšu.
Gaļas šķēli ar pildījumu satin rullītī un cep uz pannas nelielā eļļas daudzumā, līdz rullītis kļūst viegli brūns.
Tad uz pannas turpat blakus apcep smalki sagrieztus burkānus un sīpolus, uzlej nedaudz ūdens un aptuveni pusstundu sutina uz lēnas uguns.
Nomizo kartupeļus, iegriež tā, lai veidotos šķēles, bet kartupelis turētos kopā, noziež ar sviestu, uzkaisa sāli un liek uzkarsētā cepeškrāsnī.
Cep 100 grādu temperatūrā 30 – 40 minūtes. Taukvielas neizmanto, pietiek ar sviestu, ar ko noziesti kartupeļi. Tas gan notek uz pannas, gan ievelkas kartupelī.
Uz rupjas rīves sarīvē svaigu kāpostu, pievieno sarīvētus burkānus un saldenskābus ābolus (proporcija: 2 daļas kāpostu, 1 daļa burkānu un 1∕2 daļas ābolu). Pārlej mērci, kas pagatavota no ūdens, mazliet sāls, cidonijas sīrupa un mazliet olīveļļas.