Gaļas kūciņas ar vistu akniņām un gailenēm. Garda recepte! 2

Gatavošanas laiks: apm. 30 minūtes
(jāparedz laiks nogatavināšanai un cepšanai)
Katrā porcijā apm. 69 kcal/290 kJ
4 g olbaltumvielu, 4 g tauku, 2 g ogļhidrātu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

1. No miltiem, sāls, olas un vienas vai divām ēdamkarotēm ūdens bļodā iejauc viendabīgu mīklu. Apsedz un noliek stundu nogatavoties. Gatavu mīklu izveltnē divās plātnēs – 25 x 25 cm un 30 x 30 cm.

2. Garšaugus nomazgā, nopurina un lapiņas sakapā. Malto gaļu sajauc ar garšaugiem, olām, sāli, pipariem un paprikas pulveri. Pannā sakarsē sviestu, tajā apcep gaļas masu, tad noliek atdzist. Aknas smalki sakapā. Sietiņā notecina gailenes.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Cepeškrāsni sakarsē līdz 230 ºC. Mazāko mīklas plāksni ieklāj ietaukotā cepešpannā. Uz tās liek atdzisušu gaļas masu. Tajā iespiež sakapātās aknas un sēnes. Pārklāj ar lielāko mīklas plāksni, malas cieši aizspiež. Apziež ar sakultu olu, tad viegli sadursta ar dakšiņu. No mīklas atlikumiem var izveidot dažādas figūriņas un salikt tās pīrāga virspusē. Cep cepeškrāsnī aptuveni 40 minūtes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.