Gaļas kotletes jeb tefteļi ar rīsiem 0
Sastāvdaļas – 500 g maltas gaļas, 80 g rīsu, ¼ kāpostgalvas, 2 burkāni, 2 ķiploku daiviņas.
Mērcei:
• 150 g skābā krējuma,
• 150 g tomātu mērces,
• 3 ēdamkarotes cukura,
• 50 ml ūdens,
• sāls un malti melnie pipari.
Pagatavošana.
Sīpolus smalki sagriež, rīsus novāra pusgatavus. Kāpostgalvu sakapā mazos gabaliņos, burkānus sarīvē. Ķiploku daiviņas izspiež caur spiedi. Visu samaisa viendabīgā masā un veido bumbiņas. Pagatavo mērci, sajaucot skābo krējumu ar tomātu mērci un pievienojot ūdeni, cukuru, sāli, maltus melnos piparus. Ja izmanto svaigus tomātus, ūdeni nelej, jo tie jau ir sulīgi. Mērci ielej cepamajā formā, kārto tajā kotlešu bumbiņas un cep +180 grādos aptuveni 40 minūtes.