Foto: Zanda Birze

Gaļas durstītājs – un kaimiņi nedzirdēs, ka jūs gatavojat karbonādi 7

Katrai saimniecei ir savs gaļas āmuriņš, jo karbonāde ir tradicionāls svētku ēdiens. Ar āmuriņu gaļa tiek padarīta mīkstāka, šķēles – plānākas. Zinātāji iesaka pirms marinēšanas gaļas gabalus mazliet izklapēt, jo tad marināde iedarbosies intensīvāk. Gaļas āmuru dizains ir ļoti dažāds – sākot no dizainiskiem instrumentiem koka kātā, smagu galvu, kas apdarināta ar metālu, līdz vienkāršiem, parastam āmuram līdzīgiem.

Reklāma
Reklāma
Atrasts ceturtā Pabrades poligonā pazudušā kareivja ķermenis: viņš neatradās purvā 80
Kāpēc amerikāņu karavīri brauca tur, kur nedrīkstēja? Izskan aizdomīga versija
FOTO. Pabradē sācies ceturtais operācijas posms; pirmo reizi publiski parāda izcelto ASV karavīru M88 tanku
Lasīt citas ziņas

Klapēšanas vietā gaļu pirms cepšanas vai marinēšanas var arī sadurstīt. Turklāt to izdarīt klusām, lai kaimiņi pat nenojauš, ka jums pusdienās būs karbonāde. Modernā virtuvē piestāvēs gaļas apstrādes rīks, kas ir ļoti kompakts, toties jaudīgs – 24 nerūsējošā tērauda tapiņas gaļu sadurstīs pamatīgi, jo tās ir asas un spēj apstrādāt 3 cm biezu gaļas šķēli.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.