Foto. pexels.com/Lukas

6. Praktiski padomi: Kā izvēlēties un gatavot 0

Lai gūtu maksimālu labumu, izvēlieties liesas daļas – krūtiņu bez ādas – un izvairieties no pārmērīgas eļļas vai mērču lietošanas. Cepšana vai grilēšana saglabā uzturvielas, bet vārīšana var padarīt gaļu sulīgāku. Neaizmirstiet par līdzsvaru – pievienojiet dārzeņus un graudus, iesaka dietologi no Health.com. Tītars lieliski iederas vieglās maltītēs, bet vista – sātīgākos ēdienos, tāpēc iesaka tītaru kombinēt ar C vitamīnu bagātiem ēdieniem (piemēram, papriku), lai uzlabotu dzelzs uzsūkšanos, kas kompensē tā zemāko saturu.

Vista un tītars ir kā divi spēcīgi konkurenti olbaltumvielu ringā – abi piedāvā bagātīgu uzturvielu devu, bet ar niansēm. Tītars uzvar kaloriju un tauku samazināšanā, kā arī cinka nodrošināšanā, kamēr vista spīd ar niacīnu, dzelzi un kaloriju blīvumu. Izvēle ir jūsu rokās – vai vēlaties liesu un vieglu, vai sātīgu un enerģisku? Galvenais ir baudīt tos ar mēru un daudzveidību!

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.