Gaļas cepetis “Ezītis” – gan ikdienai, gan svētku galdam 0
Sastāvdaļas – 1 kg karbonādes (cūkgaļa, liellopu gaļa), 2 tomāti, 200 g cieta siera, 3 ķiploka daiviņas, šampinjoni pēc vēlmēm.
Sastāvdaļas marinādei – ēdamkarote citrona sulas, 2 – 3 ēdamkarotes sojas mērces, ēdamkarote sinepju, 2 ēdamkarotes olīveļļas vai augu eļļas.
Pagatavošana.
Izvēlas skaistu, taisnstūrveida gaļas gabalu. Gaļai virspusē veic iegriezumus gandrīz līdz apakšai, bet nepārgriež.
Trauciņā samaisa visas sastāvdaļas marinādei un ar to iesmērē gaļu no visām pusēm un visos iegriezumos. Pēc garšas uzber sāli un piparus. Gaļu liek marinēties 10 – 12 stundas.
Sieru sagriež šķēlītēs, tomātus sagriež ripiņās. Sasmalcina ķiplokus.
Katrā iegriezumā liek šķēlīti siera, tomāta ripiņu un ķiplociņu. Pēc vēlmēm var pievienot šampinjonu šķēlītes.
Gaļu ietin folijā, liek uz cepampannas un cep 180 – 200 grādus karstā cepeškrāsnī 50 – 60 minūtes, līdz gaļa gatava.
Izcepto gaļu liek uz šķīvja un rotā ar zaļumiem. No maziem kartupelīšiem, kuri novārīti ar mizu, var izgriezt skaistas sēnītes un salikt sānos.
Svētku cepetis gatavs pasniegšanai uz galda.
Labu apetīti!