Gaļas bumbiņu, šampinjonu un pupiņu tortillas 0
Sastāvdaļas
5 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļas
16 bio šampinjoni, sagriezti biezās šķēlēs
1 neliels šalotes sīpols, sakapāts
1 tējk. smalki sakapāta rozmarīna
1 porcija truša gaļas bumbiņas
2 nelieli mīksti avokado
4 kukurūzas tortillas
4 saujas salātlapu izlases
200 g nokāstas konservētās pupiņas, nedaudz saspiestas ar dakšu
Mērcei
150 g bezpiedevu jogurta
150 g smalki sagriezta gurķa (vai sarīvēta uz rupjās rīves)
2 ēd.k. smalki sakapātas dilles
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana.
Pannā sakarsē 3 ēd.k. eļļu, liec sēnes, sīpolus un rozmarīnu. Cep uz palielas liesmas apmēram 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Noņem no pannas. Pannā sakarsē atlikušo eļļu, liec gaļas bumbiņas, apcep no visām pusēm zeltainas, uzliec vāku un uz ļoti mazas liesmas sautē kādas 15 minūtes.
Bļodā liec nomizotu avokado un saspaidi ar dakšu, pieberot pavisam nedaudz sāls un piparus. Pagatavo mērci, samaisot visas sastāvdaļas. Uz šķīvjiem liec tortillas, pa vidu (lai var malas uzlocīt virsū) uzsmērē avokado, pa virsu kārto sēnes, pupiņas, salātlapas. Uzliec bumbiņas un jogurta mērci. Aizloki ciet un ēd.
Piebilde – truša gaļas bumbiņas
Nepieciešams:
400 g truša gaļas gabaliņu (fileja un kāja)
10 g nomizota ķiploka, izspiests caur ķiplokspiedi
20 g smalki sarīvēta cietā siera
jūras sāls pēc garšas
1/2 tējk. svaigi malti melnie pipari
1 tējk. svaigas timiāna lapiņas
Gaļu sablendē vai samal gaļas mašīnā. Pieliec visas sastāvdaļas, samīci viendabīgā masā un veido 1,5 – 2cm lielas bumbiņas.
Recepti piedāvā Rimi eksperti un gardēži Normunds Baranovskis un Signe Meirāne