Gaļas bumbiņu, šampinjonu un pupiņu tortillas 0

Sastāvdaļas
5 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļas
16 bio šampinjoni, sagriezti biezās šķēlēs
1 neliels šalotes sīpols, sakapāts
1 tējk. smalki sakapāta rozmarīna
1 porcija truša gaļas bumbiņas
2 nelieli mīksti avokado
4 kukurūzas tortillas
4 saujas salātlapu izlases
200 g nokāstas konservētās pupiņas, nedaudz saspiestas ar dakšu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Mērcei
150 g bezpiedevu jogurta
150 g smalki sagriezta gurķa (vai sarīvēta uz rupjās rīves)
2 ēd.k. smalki sakapātas dilles
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana.

Pannā sakarsē 3 ēd.k. eļļu, liec sēnes, sīpolus un rozmarīnu. Cep uz palielas liesmas apmēram 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Noņem no pannas. Pannā sakarsē atlikušo eļļu, liec gaļas bumbiņas, apcep no visām pusēm zeltainas, uzliec vāku un uz ļoti mazas liesmas sautē kādas 15 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bļodā liec nomizotu avokado un saspaidi ar dakšu, pieberot pavisam nedaudz sāls un piparus. Pagatavo mērci, samaisot visas sastāvdaļas. Uz šķīvjiem liec tortillas, pa vidu (lai var malas uzlocīt virsū) uzsmērē avokado, pa virsu kārto sēnes, pupiņas, salātlapas. Uzliec bumbiņas un jogurta mērci. Aizloki ciet un ēd.

Piebilde – truša gaļas bumbiņas
Nepieciešams:
400 g truša gaļas gabaliņu (fileja un kāja)
10 g nomizota ķiploka, izspiests caur ķiplokspiedi
20 g smalki sarīvēta cietā siera
jūras sāls pēc garšas
1/2 tējk. svaigi malti melnie pipari
1 tējk. svaigas timiāna lapiņas
Gaļu sablendē vai samal gaļas mašīnā. Pieliec visas sastāvdaļas, samīci viendabīgā masā un veido 1,5 – 2cm lielas bumbiņas.

Recepti piedāvā Rimi eksperti un gardēži Normunds Baranovskis un Signe Meirāne

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.