Gaļas bumbiņas zviedru gaumē 0
Sastāvdaļas
• 600 g maltās gaļas (puse cūkas un puse liellopa gaļas)
• 1 ola vai 2 mazas
• 100 ml piena
• 75 g rīvmaizes
• svaigi malti pipari
• sāls
• lociņi
• dilles
• eļļa cepšanai
Mērcei:
• 200 ml liellopa buljona
• 160 ml saldā krējuma
• 1 tējkarote kviešu miltu
• puscitrona sula
• 3 ēdamkarotes brūkleņu ievārījuma
Pagatavošana
Maltajai gaļai pievieno olas, pienu, rīvmaizi, sāli, svaigi maltus piparus un rūpīgi samīca. No masas veido mazas bumbiņas uz stundu ieliek ledusskapī. Pēc tam cep uz pannas sakarsētā eļļā.
Pagatavo mērci. Eļļai, kas palikusi pannā pēc bumbiņu cepšanas, pievieno citrona sulu, buljonu, miltus, saldo krējumu, ievārījumu un sāli.
Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un uz mazas liesmas turpina karsēt, līdz mērce kļūst bieza un krēmīga. Tad ielej bļodā un, lai mērce būtu gaisīga, pāris minūšu blendē ar rokas blenderi.
Gatavo mērci pārlej gaļas bumbiņām. Dekorē ar zaļumiem. Var pasniegt ar kartupeļu biezputru.