Gaļas bumbiņas dāņu gaumē 0
Lūk, gaļas bumbiņu un sarkano kāpostu recepte dāņu vintage stilā. Izmēģiniet!
Porciju skaits – 4
Sastāvdaļas
Gaļas bumbiņas
400 g maltā gaļa
1 tējk. sāls
0,5 gab. sīpols
1 daiviņa ķiploks
1 ola
50 g kviešu milti
1 dl minerālūdens
1 tējk. smaržīgie pipari
0,5 tējk. ingvers, malts
10 gab. krustnagliņas
0,5 tējk. muskatrieksts
eļļa
Sarkanais kāposts
1 kg sarkanais kāposts
50 g sviests
1 dl ābolu sidra etiķis
2.5 dl dzērveņu sulas koncentrāts
4. ēd.k. brūnais cukurs
2 gab. lauru lapas
3 Anīsa zvaigznes
2 gab. kanēļkoka mizas
sāls
malti melnie pipari
Pagatavošana
Gaļas bumbiņas
1. Samaisiet malto gaļu ar sāli, smalki sagrieztu sīpolu, saspiestu ķiploku, olu un kviešu miltiem. Pievienojiet minerālūdeni un garšvielas.
2. Atpūtiniet masu ledusskapī 30 minūtes.
3. Veidojiet masu nelielu bumbiņu formā un apcepiet eļļā.
Sarkanais kāposts
1. Sasmalciniet sarkano kāpostu.
2. Cepiet kāpostus sviestā uz lielas uguns 5 minūtes.
3. Pievienojiet ābolu etiķi, sulu, brūno cukuru, lauru lapas un garšvielas. Sutiniet uz lēnas uguns 30 minūtes. Pievienojiet sāli un piparus.
Recepti iesaka Santa Maria