Gaļas bumbiņas ar rīsiem un rīvētu sieru 0
Sastāvdaļas
700g maltā gaļa
5-6 ēd.k. vārīti rīsi
400g konservēti tomāti
100g rīvēts cietais siers
1 ola
2-3 burkāni
1 sīpols
2-3 ķiploka daiviņas
timiāns
olīveļļa
sāls, pipari
Pagatavošana
Maltai gaļai pievienot rīsus, olu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. No maltās gaļas izveidot bumbiņas valrieksta lielumā.
Burkānus sarīvēt, sīpolus un ķiplokus sagriezt mazos kubiņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu. Apcept eļļā timiānu, sīpolus, ķiplokus un burkānus. Pievienot sasmalcinātus konservētus tomātus un sautēt vēl 3-4 min. Šajā mērcē ielikt gaļas bumbiņas, apsegt ar vāku un sautēt līdz bumbiņas gatavas. Pārkaisīt ar 3/4 siera, apmaisīt, apsegt ar vāku un uz 5 min. atstāt ievilkties.
Pasniedz pārkaisot ar atlikušo sieru.
Recepti piedāvā