“Rīgas Miesnieks”

Gaļas bumbiņas ar pavasara zaļumiem 0

Pagatavošana

Sākumā smalki sagriež rabarberus, liek katliņā un pievieno divas ēdamkarotes cukura.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Silda uz lēnas uguns, līdz rabarberi palikuši mīksti, tad visu sablenderē.

Gurķiem nogriež galus un ieliek bļodā. Pēc tam citā bļodā sajauc divas ēdamkarotes sāls, vienu ēdamkaroti cukura un ūdeni, visu kārtīgi samaisa, līdz sāls un cukurs izšķīduši.

CITI ŠOBRĪD LASA

Notīra ķiploku daiviņas, ar naža plakano pusi tām mazliet uzspiež un saplacina. Gan ķiplokus, gan upeņu lapas (dzinumus) liek klāt gurķiem, pārlejot ar sāls un cukura marinādi.

Atstāj uz dažām stundām ievilkties.

Zaļumus sākumā noskalo un kārto bļodā vai uz dēlīša.

Sagriež gurķus un kārto pie salātiem, pēc tam visu pārlej ar rapšu eļļu.

Gaļas bumbiņas uzdur uz kociņa vai zariņa un uzliek uz salātiem, tos nesaplacinot.

Ar tējkaroti uz porcijas uzkārto rabarberu biezeni. Pēc vajadzības salātiem pievieno sāli.

Maltīti dekorē ar nelielām pļavā atrodamām puķītēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.