Gaļas bumbiņas ar pavasara zaļumiem 0
Pagatavošana
Sākumā smalki sagriež rabarberus, liek katliņā un pievieno divas ēdamkarotes cukura.
Silda uz lēnas uguns, līdz rabarberi palikuši mīksti, tad visu sablenderē.
Gurķiem nogriež galus un ieliek bļodā. Pēc tam citā bļodā sajauc divas ēdamkarotes sāls, vienu ēdamkaroti cukura un ūdeni, visu kārtīgi samaisa, līdz sāls un cukurs izšķīduši.
Notīra ķiploku daiviņas, ar naža plakano pusi tām mazliet uzspiež un saplacina. Gan ķiplokus, gan upeņu lapas (dzinumus) liek klāt gurķiem, pārlejot ar sāls un cukura marinādi.
Atstāj uz dažām stundām ievilkties.
Zaļumus sākumā noskalo un kārto bļodā vai uz dēlīša.
Sagriež gurķus un kārto pie salātiem, pēc tam visu pārlej ar rapšu eļļu.
Gaļas bumbiņas uzdur uz kociņa vai zariņa un uzliek uz salātiem, tos nesaplacinot.
Ar tējkaroti uz porcijas uzkārto rabarberu biezeni. Pēc vajadzības salātiem pievieno sāli.
Maltīti dekorē ar nelielām pļavā atrodamām puķītēm.