
Gaļa sniega mundierī 0
PAGATAVOŠANA
Gatavoju majonēzi: kulšanas traukā ielaižu olu dzeltenumus, lieku klāt sinepes, ķiploku, dilles un baltvīna etiķi, pieberu mazliet sāls. Kuļu, līdz veidojas viendabīga masa. Tad lēnām leju klāt rapšu eļļu un vienlaikus intensīvi maisu, līdz izveidojas majonēzes konsistence.
Vistas filejas sagriežu plānāk, izklapēju un gatavoju kā parastās karbonādes. Traukā, kuru pēc tam pasniegšu galdā, lieku kārtām izcepto gaļu un pašgatavoto majonēzi tā, lai nosedz.
Kārtojumu beidzu ar balto mundieri. Uzlieku šķīvi un mazliet piespiežu, lai noslogojas. Lieku ledusskapī. Ir iemarinējies jau pēc dienas, bet, jo ilgāk notur, jo kļūst gardāk.
Pavāres piebilde
Vistas fileju var nepanēt, vien ātri apcept no abām pusēm, lai vēl sulīga. Ja majonēzē liek angļu sinepes, ēdot jūt tīkamus graudiņus. Ja rapšu eļļai pielej linsēklu eļļu, maisījums ir veselīgāks. Var izmantot arī saulespuķu eļļu un olīveļļu vienādās daļās.
36,6 °C konsultante AIGA ZVEJNIECE, kafejnīcas Cafe 15 šefpavāre