Gaļa kažokā. Sātīga un garšīga variācija par pīrāgu tēmu 0
Sastāvdaļas
700g maltās gaļas
300 g šampinjoni
1 sīpols
3-4 ķiploka daiviņas
75 g sviests
Zaļumi
Sāls, pipari pēc garšas
2 saldētās kārtainās mīklas lapas
Ola apsmērēšanai
Iesaki recepti
Pagatavošana
Sīpolu un ķiplokus sasmalcina un apcep sviestā.
Sagriež šampinjonus un pievieno turpat pannā. Visu kopā sautē apmēram 7-10 minūtes.
Mazliet atdzesē un iejauc maltajā gaļā. Pievieno sāli, piparus, sakapātus zaļumus un visu kārtīgi sajauc. Minūtes 10-15 noliek nostāvēties.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Kārtaino mīklu atkausē. Saliek mīklas loksnes kopā tā, lai viena loksne nosegtu otru apmēram 2 cm. Mīklu izrullē.
Uzliek malto gaļu un mīklas malas augšpusē saspiež kopā, nogriežot lieko mīklu nost. No mīklas atlikumiem izveido dekoru.
Izdur mīklā mazus caurumiņus, lai nāk ārā karstais gaiss, un cep cepeškrāsnī līdz brūnai garoziņa apmēram 30 minūtes.
Pasniegt var ar dārzeņiem vai zaļiem salātiem. Lielisks ēdiens svētkiem!
Recepti piedāvā