Gaisīgs šokolādes muss tikai no 2 sastāvdaļām. Garšos gan lieliem, gan maziem 0
Gadsimtiem senas leģendas no dažādām kultūrām vēsta, ka šokolādes lietošana dod spēku, veselību, ticību, pārliecību. Šīs leģendas šokolādei piedēvēja maģiskas spējas un nodrošināja ar spēcīgu simbolisku vērtību, saucot to par kaisles un enerģijas avotu.
Arī šis deserts garšo maģiski, turklāt to ir tik viegli pagatavot, ka nav ne mazākā iemesla nepalutināt sevi un tuviniekus. Ķeries pie darba!
Sastāvdaļas
• 200 g 70% šokolādes
• 6 olas
Pagatavošana
Šokolādi salauž gabaliņos un izkausē ūdens peldē, pievienojot 1–2 ēdamkarotes ūdens.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
Dzeltenumus pievieno izkausētajai šokolādei un samaisa.
Baltumus saputo stingrās putās.
Pusi no olu baltumiem pievieno šokolādes un dzeltenumu masai un intensīvi saputo.
Atlikušos olu baltumus uzmanīgi ar lāpstiņu iecilā masā.
Uzputeni kārto trauciņos un uz pāris stundām novieto ledusskapī, lai sastingst.
Šis kārums garšo gan lieliem, gan maziem. Uzputeni var gatavot arī no piena un baltās šokolādes un likt kārtās, tad deserts būs svītrains. Šo krēmu var likt arī starp biskvīta kārtām, gatavojot šokolādes kūku.