Foto-vk.com

Gaisīgi un nežēlīgi garšīgi kefīra gredzentiņi 17

Gaisīgie un garšīgie gredzentiņi ir veidoti uz kefīra bāzes. Protams, tie nesanāk diētiski, jo tiek cepti lielā eļļas daudzumā. Taču garša ir fantastiska.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 250 ml kefīra, 1 ola, 5 ēdamkarotes cukura (var variēt daudzumu pēc garšas), šķipsniņa sāls, 1/2 tējkarotes sodas, 3 ēdamkarotes augu eļļas, 2,5–3 glāzes miltu, augu eļļa cepšanai, pūdercukurs dekorēšanai.

Pagatavošana. Kefīram pievieno olu, cukuru un sāli, visu rūpīgi samaisa. Pēc tam masai pievieno sodu un augu eļļu. Pieber sijātus miltus un mīklu rūpīgi samaisa. Mīklai jāsanāk gludai un jālīp nost no rokām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Iegūto mīklu izrullē apmēram 1 cm biezumā.

Ar krūzi izspiež no mīklas aplīšus, kuriem pa vidu ar mazu glāzīti izspiež otru riņķi, lai veidojas gredzentiņi. Mīklas pārpalikumus vēlreiz samīca kopā un veido jaunus gredzentiņus.

Sakarsētā pannā ielej pietiekami eļļas, lai pannā tās daudzums būtu vismaz 1 cm dziļumā. Sakarsētajā eļļā liek gredzentiņus un no abām pusēm apcep uz vidējas uguns.

Vēl karstus gredzentiņus pārkaisa ar pūdercukuru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.