Foto: SHUTTERSTOCK

Gaisīgi cepeškrāsnī cepti biezpiena plācenīši 1

Cepeškrāsnī cepti biezpiena plācenīši atšķiras no tiem, kurus gatavo pannā. Tie izdodas ļoti gaisīgi, maigi, mutē kūstoši, turklāt neuzsūc tik daudz taukvielu, kā cepot pannā lielā eļļas daudzumā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 200 g biezpiena, 3 ēdamkarotes cukura, 5  ēdamkarotes krējuma, 2 olas, 3 ēdamkarotes mannas, 2 ēdamkarotes mīksta sviesta, tējkarote cepamā pulvera, šķipsna vaniļas cukura.

Pagatavošana.

Biezpienu samaisa ar cukuru, vaniļas cukuru un olām. Pievieno sviestu, mannu un krējumu. Visu rūpīgi samaisa, līdz izveidojas viendabīga masa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kēksu formiņas pārslaka ar ūdeni, pārkaisa ar mannu vai miltiem, dzelzs formiņas – viegli ietauko.

Ar karoti formiņās liek biezpiena masu. Cep 180–200 grādu karstā cepeškrāsnī apmēram 20–30 minūtes.

Pēc izcepšanās plācenīšiem ļauj nedaudz atdzist, uzmanīgi izņem no formiņām un pārlej ar krējuma mērcīti vai kādu citu mērcīti pēc garšas. Var ēst ar krējumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.