
7. Gaileņu kaviārs 7
Foto: Sviatlana Lobach/SHUTTERSTOCK
• 600 g gaileņu
• 200 g sviesta
• pētersīļi
• dilles
• rīvēts muskatrieksts
• lauru lapas
• pipari
• cukurs
• sāls
Gailenes noskalo un samaļ, liek uz pannas izkausētā sviestā, pievieno garšvielas un sautē 15–20 minūtes. Pievieno zaļumus, samaisa, uzkarsē un verdošo masu pilda izkarsētās burciņās, katrā ieliekot pa lauru lapai. Sterilizē 100 °C: 0,5 l burkas – 60 minūtes, 1 l burkas – 90 minūtes.
Reklāma
Reklāma
“Kaut arī ļoti sauss, gailenes ir!” Iedzīvotāji jūsmo par šā gada gaileņu pilniem groziem
No sēņu ēšanas līdz “Nike” apaviem: atklājiet sēņu neparasto potenciālu!
“Atbrauciet kāds novākt saldos ķiršus. Man raudiens nāk virsū…” Vīrietis no Kurzemes aicina pie sevis lasīt bagātīgo ķiršu ražu