6. Gaileņu sviests 7

• 1 kg gaileņu

• 400 g sviesta

• pētersīļu zaļumi

• sāls, pipari

Gailenes notīra, samaļ vai sablendē. Dažas sēnes smalki sagriež ar nazi, lai sviestā būtu gaileņu gabaliņi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Krimināls
“Lizuma pagastā 19.septembra rīts iesākās traģiski…” Skolas direktore līdzjūtības runā piemin māsu un brāli, kuri gāja bojā traģiskajā autoavārijā 17
Lasīt citas ziņas

Katliņā izkausē nedaudz sviesta, pievieno gailenes un apcep. Kad šķidrums iztvaikojis, pieliek visu sviestu, sāli pēc garšas, piparus, smalki sagrieztus pētersīļus. Visu turpina cept uz lēnas uguns 5 minūtes.

Gatavo sviestu liek burciņās, atdzesētu ievieto ledusskapī.

CITI ŠOBRĪD LASA

Garšīgi ar maizi, var izmantot karstmaizēm, omletēm, pie makaroniem un dārzeņu sautējumiem.

 Pētersīļus var aizstāt ar dillēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.