4. Gaileņu un sviesta pupiņu sacepums 7
• 400 g gaileņu
• 500 g sviesta pupiņu
• 1 sīpols
• 200 g svaigā siera
• 100 g šķiņķa
• 20 g cietā siera
• 30 g sviesta
• 2 ēdamkarotes piena
• 1 ēdamkarote svaiga timiāna
• sāls, pipari
Pupiņas nomazgā, nogriež cietos galus un vāra sālsūdenī aptuveni 15 minūtes. Nokāš, mazliet padzesē un pupiņas sagriež kumosa lieluma gabalos.
Sīpolu nomizo un smalki sagriež. Šķiņķi sagriež kubiņos un apcep pannā izkausētā sviestā. Pievieno sagrieztos sīpolus un cep kopā ar šķiņķi. Pievieno pupiņas un vienmērīgi samaisa ar sīpoliem un šķiņķi. Liek cepamtraukā.
Notīra gailenes, lielākās sagriež sīkāk. Liek pannā sakarsētā sviestā. Pievieno ēdamkaroti svaigu timiāna lapiņu bez kātiņiem, sāli, piparus un visu pasautē, kamēr gailenes mīkstas.
Saceptās sēnes kārto cepamveidnē uz pupiņām. Bļodiņā samaisa pienu un svaigo sieru, pievieno smalki sarīvētu cieto sieru un pārlej pupiņām un gailenēm.
Liek līdz 175 °C uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 10–15 minūtes.
Pupiņas sacepumā var aizstāt ar apceptiem kartupeļiem.