4. Gaileņu un sviesta pupiņu sacepums 7

• 400 g gaileņu

• 500 g sviesta pupiņu

• 1 sīpols

• 200 g svaigā siera

• 100 g šķiņķa

• 20 g cietā siera

• 30 g sviesta

• 2 ēdamkarotes piena

• 1 ēdamkarote svaiga timiāna

• sāls, pipari

Pupiņas nomazgā, nogriež cietos galus un vāra sālsūdenī aptuveni 15 minūtes. Nokāš, mazliet padzesē un pupiņas sagriež kumosa lieluma gabalos.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Lasīt citas ziņas

Sīpolu nomizo un smalki sagriež. Šķiņķi sagriež kubiņos un apcep pannā izkausētā sviestā. Pievieno sagrieztos sīpolus un cep kopā ar šķiņķi. Pievieno pupiņas un vienmērīgi samaisa ar sīpoliem un šķiņķi. Liek cepamtraukā.

Notīra gailenes, lielākās sagriež sīkāk. Liek pannā sakarsētā sviestā. Pievieno ēdamkaroti svaigu timiāna lapiņu bez kātiņiem, sāli, piparus un visu pasautē, kamēr gailenes mīkstas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Saceptās sēnes kārto cepamveidnē uz pupiņām. Bļodiņā samaisa pienu un svaigo sieru, pievieno smalki sarīvētu cieto sieru un pārlej pupiņām un gailenēm.

Liek līdz 175 °C uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 10–15 minūtes.

Pupiņas sacepumā var aizstāt ar apceptiem kartupeļiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.