3. Gaileņu salāti 7

• 1 glāze gaileņu

• 7–8 ķirštomātiņi

• 10 melnās olīvas

• puse brokoļa

• puse sīpola

• 2 ķiploka daiviņas

• 2–3 gaišās čabatas rikas

• 3 ēdamkarotes Extra virgin olīveļļas

• 1 ēdamkarote balzametiķa

• pētersīļi

• sāls, pipari

Brokoli sadala rozetēs, liek verdošā ūdenī un vāra aptuveni 5 minūtes, lai brokolis saglabātos kraukšķīgs. Notecina, noskalo ledusaukstā ūdenī, lai neturpinātu sautēties savā karstumā un saglabātu koši zaļo krāsu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Maizi sagriež gabaliņos un apgrauzdē uz pannas, kas ieziesta ar olīveļļu. Noņem no pannas.

Pannā ielej vēl mazliet olīveļļas, liek sasmalcinātus sīpolus, uz pusēm pārgrieztas ķiploka daiviņas un veselas gailenes un maisot apcep aptuveni 5 minūtes, līdz šķidrums no sēnēm iztvaikojis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kamēr cepas sēnes, kirštomātiņus pārgriež uz pusēm. Olīvām, ja nepieciešams, izņem kauliņus. Atlikušo olīveļļu sakuļ ar balzametiķi, sāli un pipariem. Saliek traukā visas salātu sastāvdaļas, pārlej mērci.

Ja negaršo brokoļi, tos var aizstāt ar spinātiem, Romas salātiem vai citu salātu lapām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.