3. Gaileņu salāti 7
• 1 glāze gaileņu
• 7–8 ķirštomātiņi
• 10 melnās olīvas
• puse brokoļa
• puse sīpola
• 2 ķiploka daiviņas
• 2–3 gaišās čabatas rikas
• 3 ēdamkarotes Extra virgin olīveļļas
• 1 ēdamkarote balzametiķa
• pētersīļi
• sāls, pipari
Brokoli sadala rozetēs, liek verdošā ūdenī un vāra aptuveni 5 minūtes, lai brokolis saglabātos kraukšķīgs. Notecina, noskalo ledusaukstā ūdenī, lai neturpinātu sautēties savā karstumā un saglabātu koši zaļo krāsu.
Maizi sagriež gabaliņos un apgrauzdē uz pannas, kas ieziesta ar olīveļļu. Noņem no pannas.
Pannā ielej vēl mazliet olīveļļas, liek sasmalcinātus sīpolus, uz pusēm pārgrieztas ķiploka daiviņas un veselas gailenes un maisot apcep aptuveni 5 minūtes, līdz šķidrums no sēnēm iztvaikojis.
Kamēr cepas sēnes, kirštomātiņus pārgriež uz pusēm. Olīvām, ja nepieciešams, izņem kauliņus. Atlikušo olīveļļu sakuļ ar balzametiķi, sāli un pipariem. Saliek traukā visas salātu sastāvdaļas, pārlej mērci.
Ja negaršo brokoļi, tos var aizstāt ar spinātiem, Romas salātiem vai citu salātu lapām.