2. Gaileņu kotletes 7
• 800 g vistas filejas
• 2 vidēja lieluma sīpoli
• 1 ola
• 2 šķēles apkaltušas baltmaizes
• piens baltmaizes mērcešanai
• sāls, pipari
Pildījumam:
• 150 g saceptu gaileņu
• 1 sīpols
• 1 vārīta ola
Vistas fileju, sīpolus un pienā izmērcēto baltmaizi samaļ. Masai pievieno sāli, piparus un samaisa.
Gailenes sagriež, liek uz pannas sakarsētā eļļā, pievieno sīki sagrieztu sīpolu un sacep. Pārber bļodā, pievieno sakapātu vārīto olu un rūpīgi samaisa.
No kotlešu masas veido plāceni, tā vidū liek gaileņu pildījumu, tad plāceni aizloka. Cep uz pannas uzkarsētā eļļā, līdz kotletes gatavas.
Ja nav gaileņu, kotletēs var pildīt citas saceptas sēnes.