1. Gaileņu zupa 7
• 200 g gaileņu
• 400 g kartupeļu
• 80 g burkānu
• 1 sīpols
• 30 g sviesta
• 50 g svaigā siera
• 20 g skābā krējuma
• 500 ml dārzeņu buljona
• 20 g bekona
• 4 timiāna zariņi
• sāls, svaigi malti pipari
Nomizo un smalki sagriež sīpolu. Uz pannas izkausē pusi no sviesta un apcep pusi sīpola, līdz kļūst caurspīdīgs. Pievieno timiāna lapiņas (bez kātiem), gabaliņos sagrieztus kartupeļus un burkānus un maisot nedaudz apcep. Tad apceptos dārzeņus liek katlā, pārlej buljonu un vāra, līdz tie mīksti. Pēc tam sablendē.
Otru sviesta pikuci izkausē uzkarsētā pannā un apcep kubiņos sagrieztu bekonu. Pievieno atlikušos sīpolus, pacep, tad pievieno mazos gabaliņos sagrieztas gailenes. Uzbārsta sāli un apmaisot cep, kamēr gailenes maina krāsu un kļūst mīkstas.
Sablendētajā dārzeņu virumā iemaisa svaigo sieru un saceptās gailenes. Pēc garšas bagātina ar sāli un svaigi maltiem pipariem.
Lej šķīvjos un pasniedz ar skābo krējumu.
Ja zupai pievieno svaigas gailenes, tās vārot kļūst sīkstas. Lai tā nenotiktu, sēnes labāk iepriekš apcept.