Foto – Ilze Pētersone

Gaileņu un dzelteno tomātu zupa ar kraukšķīgu baraviku cepurīti 0

Sastāvdaļas
Gailenes, baravikas, dzeltenie tomāti, baltvīns, sojas mērce, saldais krējums, sviests, Šalotes sīpoli, ķiploki, svaigs timiāns un mazlapu baziliks, melnie un saldie pipari, koriandra sēklas, muskatrieksts, kadiķogas, sāls.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Viņš bija nosalis un pārguris, kājām mērojot tik tālu ceļu” – vakar pazudušā zēna mamma Aleksandra atklāj detaļas par zēna pazušanas lietu
Kokteilis
“Viņi ieradīsies klusumā…” Mākslīgā intelekta “Vanga” pravieto cilvēkiem biedējošu nākotni 27
Satraucoša iemesla dēļ no veikalu plauktiem var pazust Latvijā iecienīta zivs
Lasīt citas ziņas

Gatavošana
Notīra sēnes. Uz ļoti karstas pannas apcep, lai iztvaiko mitrums. Pievieno sviestu, smalki sagrieztus sīpolus, ķiplokus un apcep. Liek klāt palielos gabalos sagrieztus tomātus, melnos un saldos piparus, koriandra sēklas, nedaudz muskatriekstu, kadiķogas. Pēc brīža pievieno timiānu un baziliku. Pasautē un pielej baltvīnu, nedaudz – soju. Pielej saldo krējumu. Sautējumu sablenderē.
Gaļas un zivju cienītāji zupai var pievienot apceptas asinsdesas ripiņas vai kūpināta laša gabaliņus.

Uz sausas, karstas pannas apcep gabaliņos sagrieztas baravikas ar plāniem sīpolu gredzentiņiem, pieliek piciņu sviesta un turpina cept, lai karamelizējas.
Gaileņu zupu rotā ar apceptajām baravikām, kadiķogām un brūklenēm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.