Gaileņu krēmzupa ar pašceptiem siera cepumiem 0
Sastāvdaļas
• 500 g gaileņu
• 800 g buljona
• Sīpols
• Ķiploka daiviņa
• 250 g saldā krējuma
• Eļļa cepšanai
Cepumiem
• 80 g siera
• 100 g kārtainās mīklas
• Ola
Pagatavošana.
Katliņā apcep gailenes, pievieno sagrieztu sīpolu, ķiploku, samazina liesmu un turpina cept vēl piecas minūtes. Ielej buljonu un vāra 15 minūtes. Tad pievieno saldo krējumu un uz nelielas uguns vāra vēl 10 minūtes. Pieber sāli, piparus un sablendē.
Cepumiem kārtaino bezrauga mīklu sagriež plānās strēmelēs, noziež ar olu, pārkaisa ar sarīvētu sieru un cep cepeškrāsnī.