Foto – LETA

Gaileņu kaviārs. Šefpavāra Māra Astiča recepte 0

Nepieciešams

600 g gaileņu, 200 g sviesta, 1 lauru lapa, 10 g zaļumu, muskatrieksts, sāls, cukurs, pipari pēc garšas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
Putins jau sācis plaša mēroga karu pret Eiropu, taču Rietumi baidās to atzīt
Lasīt citas ziņas

Ar šo devu var piepildīt apmēram 0,5 litru burku.

Pagatavošana

Svaigas nepāraugušas gailenes izlasa, nogriež kātiņus, nomazgā, nospiež lieko ūdeni un sīki sakapā vai samaļ gaļas mašīnā. Katliņā izkausē sviestu, ieber sasmalcinātās sēnes, sāli, cukuru, maltos piparus, sarīvētu muskatriekstu un sautē apmēram 15–20 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tad pieber sīki sagrieztus zaļumus: diļļu un pētersīļu lapiņas, visu masu izmaisa un nogaršo. Karstu kaviāru sapilda dezinficētās burkās.

Pirms masas iepildīšanas burkā ieliek lauru lapu. Burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē, liek karstā 70 oC ūdenī, sterilizē 100 oC temperatūrā: 0,5 litru burkas – 70 minūtes, litra burkas – 90 minūtes.

Pēc sterilizēšanas burkas ar stangām izceļ no ūdens, aizvalcē, apgriež ar vāciņu uz leju, patur pusstundu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.