Foto – LETA

Gaileņu kaviārs. Šefpavāra Māra Astiča recepte 0

Nepieciešams

600 g gaileņu, 200 g sviesta, 1 lauru lapa, 10 g zaļumu, muskatrieksts, sāls, cukurs, pipari pēc garšas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Ar šo devu var piepildīt apmēram 0,5 litru burku.

Pagatavošana

Svaigas nepāraugušas gailenes izlasa, nogriež kātiņus, nomazgā, nospiež lieko ūdeni un sīki sakapā vai samaļ gaļas mašīnā. Katliņā izkausē sviestu, ieber sasmalcinātās sēnes, sāli, cukuru, maltos piparus, sarīvētu muskatriekstu un sautē apmēram 15–20 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tad pieber sīki sagrieztus zaļumus: diļļu un pētersīļu lapiņas, visu masu izmaisa un nogaršo. Karstu kaviāru sapilda dezinficētās burkās.

Pirms masas iepildīšanas burkā ieliek lauru lapu. Burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē, liek karstā 70 oC ūdenī, sterilizē 100 oC temperatūrā: 0,5 litru burkas – 70 minūtes, litra burkas – 90 minūtes.

Pēc sterilizēšanas burkas ar stangām izceļ no ūdens, aizvalcē, apgriež ar vāciņu uz leju, patur pusstundu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.