Publicitātes foto

Gaileņu biezzupa ar tīģergarnelēm 0

Meksikāņu virtuves lietpratējs, restorānu tīkla “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs piedāvā receptes, kurās asie dienvidnieku produkti lieliski mijiedarbojas ar Latvijā atrodamajiem labumiem. Meksikas platuma grādos gailenes nav atrodamas, turpretim Latvijā tās šobrīd sparīgi aug, tāpēc tiek piedāvāta iespēja “trāpīt diviem zaķiem ar vienu šāvienu”. Pēc veselīgas pastaigas un azartiskas sēņu lasīšanas varēsiet vakarā pagatavot gardu maltīti, kas jūsu gardēža vēderam liks aizmirst par citu ēdienu eksistenci!

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Čauders (biezzupa) ar tīģergarnelēm 4 personām

Sastāvdaļas

Sviests ¼ paciņas
Gailenes 200 g.
Tīģergarneles saldētas 8 gab.
Smalki sakapāti sīpoli 1 gab. vidēja lieluma
2 ķiploka daivas
Kartupeļi 200 g. jeb 2 nelieli kartupeļi
Burkāni 140 g. jeb 1 vidēja lieluma
Dārzeņu vai vistas buljons 400 g.
Piens 200 g.
Saldais krējums 200 g.
Milti 3 tējkarotes
Timiāns 1 zariņš
Sāls, pipars pēc garšas

Sagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

Vispirms katlā izkausē sviestu, pievieno gailenes, sīpolus, burkānus un ķiplokus. Pēc tam viss tiek sacepts apmēram 3-5 minūtes, katla saturam pievieno miltus un turpina to apcept uz lēnas uguns vēl apmēram 3-5 minūtes. Svarīgi, lai ēdiens netiktu piededzināts. Kad iegūtā masa ir apcepta, tai lēnām lej klāt buljonu un ar putojamo slotiņu visu samaisa, pievieno klāt kubiciņos sagrieztus kartupeļus. Vāra, kamēr kartupeļi gatavi. Kad tie ir izvārījušies, pievieno timiānu, pienu un saldo krējumu, vārot uz lēnas uguns apmēram 5 minūtes. Pašās beigās pievieno apceptas garneles.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.