Fusilli meksikāņu gaumē ar maltu liellopa gaļu 0
Sastāvdaļas (4 personām) –
• 300 g “Dobeles dzirnavnieka” fusilli pastas
• 550 g maltas liellopa gaļas
• 400 ml konservētu tomātu
• 140 g rīvēta siera
• 1 dzeltenā paprika
• 1 sarkanā paprika
• 1 sīpols
• 2 ķiploka daiviņas
• eļļa cepšanai
• 1 ēdamkarote Meksikas ēdienu garšvielu maisījuma
• šķipsna sāls
• 1 ēdamkarote brūnā cukura
Pagatavošana.
Uzkarsētā eļļā pannā vai katlā apcep sagrieztus sīpola gabaliņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiploku un cep vēl pāris minūšu, tad pieber paprikas sloksnītes un cep trīs minūtes. Tad pieliek gaļu, garšvielu maisījumu, sāli un cukuru un, ik pa laikam apmaisot, cep piecas minūtes. Pievieno tomātus, samaisa, uzliek pannai (katlam) vāku un sautē 7–10 minūtes. Virumu pārkaisa ar rīvēto sieru, izslēdz uguni un uzliek vāku. Pēc piecām minūtēm atkal visu samaisa.
Kamēr kūst siers, lielā katlā uzvāra ūdeni, pieber šķipsnu sāls un vāra pastu septiņas minūtes, lai tā ir vēl nedaudz cieta. Nolej ūdeni. Fusilli samaisa ar gaļas mērci, uzbārsta koriandra lapiņas un pasniedz karstu.
! Meksikas ēdienu garšvielu maisījumu var pagatavot, vienādās daļās sajaucot maltas kumīna sēkliņas, saldās paprikas pulveri, maltu raudeni, šķipsnu čili pulvera un šķipsnu ķiploku pulvera.
Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga Lindas virtuve autore
UZZIŅA
Fusilli – makaronu spirālītes
Penne – makaroni caurulīšu izskatā